Beruházás

2024.02.27. 10:52

Zsilip- és szivattyútelep épül Sárváron

A Gyöngyösműcsatorna és az Újmajori árok találkozásánál épül zsilip- és szivattyútelep Sárváron. A beruházás célja, hogy Kertváros nyugati és délnyugati részein a lefolyó csapadékvíz kiszámíthatóan és folyamatosan jusson el az árkon át a befogadó műcsatornába.

Polgár Patrícia

A Tüskési utcában Szabó Zoltán alpolgármester egyeztetett a szakemberekkel

Fotó: VN

A fejlesztéssel kapcsolatban kooperációs egyeztetést tartottak Szabó Zoltán alpolgármester, a kivitelező, az önkormányzati hivatal munkatársai és Klimits István képviselő részvételével múlt pénteken. Mint azt Szabó Zoltántól megtudtuk, a kertvárosiak számára igazán fontos beruházás az „Élhető Sárvár – Komplex településfejlesztés Sárváron” című TOP Plusz pályázati projekt egyik elemeként valósulhat meg. 

– A projekt azért is nagyon jelentős, mert Kertváros földrajzi elhelyezkedéséből eredően a kis utcák csapadékvíz-elvezetését nehéz megoldani. Az Ungvár utca egy szakaszáról induló „gerincvezeték” gyűjti össze a vizet az utca környékén. Onnan elfordul a Tüskési utcába, ahol az ipari területről is begyűjti a csapadékvizet, a vízmű melletti út alatt pedig egy vízgyűjtő árkon keresztül levezeti a vizet az Újmajori árokig. Onnan szivattyú segítségével kerül át a Gyöngyös-műcsatornába – vázolta Szabó Zoltán. A Gyöngyös melletti átemelő kivitelezésének előkészítése elkezdődött, a szakemberek tájékoztatása szerint június végére várható a beruházás teljes befejezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában