Első etap

2024.03.28. 12:05

A kampány szele és szaga a szombathelyi közgyűlésben - Haladásról, útfelújításokról, e-rollerekről

A Húsvéthoz méltó hangulatot és Szombathely érdekeinek szem előtt tartását kérte dr. Nemény András polgármester a márciusi közgyűlés elején. Nem telt el azonban sok idő: a kampány szele - vagy ahogy az elhangzott: a kampány szaga - mégiscsak megérkezett a városháza nagytermébe.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Tizenegy napirendi pont szerepel a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésére szóló polgármesteri meghívón. Ahogy az várható volt, a múlt héten bombaként robbant az ügy: az óvodapedagógusok bére körül kialakult anomália folytatódott a testületi ülésen.  

Már jó két órája zajlik a közgyűlés, de még mindig az első napirendi pontnál, a két ülés közti beszámolónál tartanak a képviselők. Érkeztek képviselői kérések az egyes körzetekből, ezek többnyire út- járda- és csatornafelújításokkal kapcsolatosak. Ágh Ernő önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) úgy összegzett: - Jó, jó az önkormányzat által most indított 800 millió forintos útfelújítási program, de még, még, még, ennyi nem elég...

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) egyebek mellett tolmácsolta azon lakossági kéréseket is, amelyek szerint a járdákon az e-roller pontok és az oda keresztbe lefektetett járművek miatt gyakran nem lehet gyalogosan közlekedni.  

Czeglédy Csaba (független) hozta szóba a Haladás Kft. anyagi helyzetét. Úgy tudja: a fennálló szállítói és köztartozások miatt veszélybe kerülhet a 2024/2025 évi licenckérelem, amely a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet. Nemény András polgármester közölte: a rendkívüli taggyűlést követően azonnal átutalták azt a 40 millió forintot, amely a költségvetési rendelet szerint megilleti a klubot, mint város, ennél többet nem tudnak tenni – mint szurkolók és szombathelyiek reménykednek, hogy rendeződik a helyzet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában