Program

2024.03.24. 10:30

A körmendi Rázsósok is részt vettek a Vályi Péter Szakképző Iskola 24 órás vetélkedőjén

A Tamásiban található Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium 17. alkalommal rendezte meg Kalandőrület nevű 24 órás online vetélkedőjét, amelyben idén a Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum diákjai is részt vettek.

Vaol.hu

Forrás: VN

A Kalandőrület története szerint a rablók elloptak egy kincsesládát, ahhoz pedig, hogy a versenyzők visszaszerezzék azt, minél több kalandot meg kell oldaniuk. A verseny csütörtökön 12 órától 24 órán át tartott, pénteken délben fejeződött be.

A hat diákból és egy segítő tanárból álló csapatok egy táncos videóval és egy csapattabló elkészítésével nevezhettek a versenyre, ahol aztán 26 feladatot kellett teljesíteniük. Ezek között szerepelt például a Pál utcai fiúk film egy képkockájának korhű reprodukálása, a film egy részletének újra szinkronizálása; a Grund makettjének megépítése; két kvíz; „orvosi alkalmassági” lepecsételtetése egy valódi orvossal; egy tyúk megetetése; tojásfestés, majd a tojások eladása éjjel; klipforgatás; egy Google térkép felvételről megállapítani, hogy Párizson belül hol készült; különböző márkájú, a francia zászló színeivel egyező színű francia autó lefényképezése.

A csapatoknak összesen 26 feladatot kellett megoldaniuk, a körmendieknek, akik idén először vettek részt a versenyben, csupán egyet, az utolsót nem sikerült teljesíteniük. Beszámolójukból kiderült, mindenről videós vagy fotós bizonyítékot kellett készíteniük és bizony egyes küldetéseket (alapanyag, aláírás beszerzése, tojás eladása) éjjel kellett megoldaniuk. Az, hogy végül milyen helyezést értek el a rázsósok, a jövő héten derül ki. A győztes nyereménye a csapatok nevezési díjait rejtő kincsesláda lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában