Karrier

2024.03.09. 14:00

A közösség megtartó ereje - Szociális támogatást ad, segíti az elköteleződést, növeli a motivációt

Mit tehet az egyén, ha úgy érzi, nem fogadja be a közösség? A munkahelyi közösségek megtartó erejéről az egyik HR-szolgáltató (Jobsgarden) közölt írást az egyik humánerőforrás-portálon.

Vaol.hu

Aktívan részt kell venni a munkahelyi tevékenységekben

Forrás: Shutterstock

A munkahelyi közösségek rendkívül fontosak az egyének számára, mivel jelentős hatással vannak a munkahelyi élményre, a produktivitásra és a munkahelyi elégedettségre. Megtartó erejük és jelentőségük vitathatatlan. De mit tehet az egyén, ha úgy érzi, nem fogadja be a közösség? – kérdezik. Nehéz lehet egy új csapatba beilleszkedni, főként, ha egy összeszokott társasággal kell felvenni a lépést. Ilyenkor időt kell hagyni mindkét félnek, hogy nyitni tudjanak. Gyorsíthatja a folyamatot a mentorálás: egy körön belüli munkatárs tapasztalatai megosztásával segíthet abban, hogy a munkahelyi dinamika láthatóvá váljon, és könnyebben lehessen alkalmazkodni. Ha minden erőfeszítés ellenére kívülállónak érzi magát valaki még hónapok után is, akkor fontos kommunikálni a vezetőséggel vagy a munkatársakkal azokról a dolgokról, amelyek miatt nehézséget jelent a beilleszkedés. Aktívan részt kell venni a munkahelyi tevékenységekben, eseményeken és csapatépítő programokon. A képzéseken is sok új kapcsolatot lehet építeni, a közös tanulás is közelebb hozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában