Helyi közélet

2024.03.04. 12:57

Az elmúlt 72 óra rendőrségi eseményei

Vaol.hu

Vas vármegyében 2024. március 1-jén 5 óra és 2024. március 4-én 5 óra közötti időben kettő, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Az elmúlt 72 órában hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások, akikkel szemben öt rendőrkapitányág illetékességi területén mutatott pozitív értéket az alkoholteszter.

A járművezetőket további mintavételre előállították és velük szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek az illetékes rendőrkapitányságokon.

Az előállított oroszlányi, szombathelyi és vaspöri sofőrök nem rendelkeztek érvényes vezetői engedéllyel sem, ezért velük szemben – szabálysértési őrizetbe vételük mellett – további eljárást kezdeményeztek engedély nélküli vezetés miatt is.

Kám község belterületén intézkedtek a rendőrök egy 53 éves gépkocsivezetővel szemben. Megállapították, hogy a férfit a Sárvári Járásbíróság a járművezetéstől már korábban eltiltotta. A férfit gyanúsítottként kihallgatták és eljárást kezdeményeztek ellene járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy szombathelyi férfit fogtak el az egyenruhások, aki utasként tartózkodott egy gépkocsiban.  Az ellenőrzés során megállapították, hogy nem csak az utast körözi a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja pénzbírságot helyettesítő elzárás letöltése miatt, hanem a gépkocsivezető nőt is keresi a Celldömölki Rendőrkapitányság. Mindkét körözött személyt elfogták és előállították - olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában