Diáksiker

2024.03.26. 19:18

Az ország legjobb földmérőtanulói

Földmérési verseny döntőjét rendezte a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – kedden hirdették ki az eredményt.

Tóth Katalin

Piller Nikolett, Sidó László Kálmán és Kovács Szilvia

Fotó: Unger Tamás

A Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékversenyt az idén immár 20. alkalommal hirdette meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Geoinformatikai Intézete. A döntőben a hagyományos földmérő, térképész, térinformatikai szakképzést folytató középiskolák végzős diákjai mérték össze tudásukat. A legjobb eredményt elérők jutottak az Agrárminisztérium felhívása alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett Földmérő, földügyi és térinformatikai technikus OSZTV kétnapos szombathelyi döntőjébe.

 Tizenöt tanuló kvalifikálta magát összesen öt intézményből (KASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium, KMASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium, Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium, Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum), ismertette Kondics Ferenc, a középiskola igazgatója. A versenyzők digitális térképszerkesztés, térinformatikai adatfeldogozás, ingatlan-nyilvántartási ismeretek, egyéb geodéziai feladatok, geomatikai ismeretek területén is összemérték a tudásukat. 

Az eredményhirdetésen az első három helyezettet nevezték meg: Piller Nikolett, Sidó László Kálmán és Kovács Szilvia között az április 26-i Szakma Sztár Fesztiválon, a HUNGEXPO-n hirdetik ki a végső rangsort

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában