Együttműködés

2024.03.04. 18:12

Együttműködési megállapodás a duális szakképzés népszerűsítéséért

Együttműködési megállapodást kötött a Vas Vármegyei Kormányhivatal Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközponttal (ÁKK).

Vaol.hu

Forrás: VN

A most megkötött együttműködési megállapodással a Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont és a kormányhivatal célja közös: minőségi képzést biztosítani a tanulóknak, akik a szakmai gyakorlatot a kormányhivatal szervezeti egységeinél végzik majd el, így megismerkedhetnek a hatósági munka rejtelmeivel.

A diákok betekintést nyerhetnek többek között a földmérés, a földügyi és térinformatika, a hulladékhasznosítás és -feldolgozás, valamint a vadgazdálkodás területén zajló munkába is. Első ütemben a földmérő, földügyi és térinformatikai technikus szakmai gyakorlati képzés indul el, már idén nyáron.

Vámos Zoltán főispán és Lendvai Ferenc, az ÁKK ügyvezető igazgatója a Vas Vármegyei Kormányhivatal Tinódi Termében írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek elsődleges célja a szakképzés népszerűsítése a duális oktatási rendszerben.

Vámos Zoltán kiemelte: a kormányhivatal elkötelezett a közigazgatás iránt érdeklődő vasi fiatalok képzése és támogatása mellett, ehhez pedig nagyszerű partner lesz a Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában