Összefogás

2024.03.22. 07:00

Együttműködik a muravidéki és a Vas vármegyei önkormányzat

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsa és Vas Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 1987 óta szoros együttműködést ápol a muravidéki magyarság kulturális tevékenységének ápolása érdekében, amelyet minden évben együttműködési megállapodásban rögzít a két szervezet.

Vaol.hu

Az idei évi együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására 2024. március 21-én került sor Lendván, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség székházában. 

A teljesség igénye nélkül a megállapodásban az együttműködő felek vállalják, hogy a muravidéki művészeti csoportok, művelődő közösségek munkáját négy Vas vármegyei szakmai csoportvezető munkájával segítik. A lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet a csoportvezetők tiszteletdíját fedezi, míg Vas Vármegye Önkormányzata az utazási költségeik megtérítését vállalja.

A 2024-es megállapodásban a vármegyei önkormányzat ismét vállalta, hogy biztosítja muravidéki gyerekek részvételét a Mesebolt Bábszínház egy előadásán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában