Húsvét

2024.03.31. 15:16

Ferenc pápa üzenetében a Krisztus sírját elzáró kőhöz hasonlította a világ bajait

A pápa megemlékezett a konfliktusok áldozatairól és a nélkülözőkről, felhívást intézett azonnali tűzszünetre a Gázai övezetben és az ukrajnai háborúban, majd elmondta szokásos áldását Rómának és a világnak.

Vaol.hu

Fotó: Antonio Masiello / Getty Images

Ferenc pápa húsvétvasárnapi üzenetében a világ bajait a Krisztus sírját elzáró kőhöz hasonlította. Hangsúlyozta, hogy csak a feltámadt Jézus Krisztus tudta elgördíteni a halált, gyűlöletet és ellenségeskedést jelképező követ. Felhívta a figyelmet a megbocsátás fontosságára, és sorra vette a világ konfliktus sújtotta területeit. Kiemelte a Gázai-övezetben és az ukrajnai háborúban történő azonnali tűzszünet szükségességét. A misét követően a pápa körbejárta a Szent Péter teret és a Tevere folyóhoz vezető sugárutat, hogy közelről üdvözölhesse az embereket. A Vatikán közlése szerint a pápának húsvét után pihennie kell, de szeptemberben Indonéziába látogat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában