Helyi közélet

2024.03.31. 11:08

Fertőző állatbetegség miatt Szentgotthárdon és Apátistvánfalván is települési zárlatot rendelt el a kormányhivatal

Vaol.hu

Azonnali hatályú települési zárlatot rendeltek el mézelő méhek nyúlós költésrothadása miatt

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

A mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző állatbetegség megállapítása miatt azonnali hatályú települési zárlatot rendelt el a Vas Vármegyei Kormányhivatal Körmendi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Szentgotthárd és Apátistvánfalva települések közigazgatási területén - tudtuk meg a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal honlapjáról.

A határozatból kiderült: a Nébih Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságának március derekán közölt vizsgálati eredménye alapján az egyik méhészetben mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző állatbetegséget állapítottak meg. Ez indokolta az azonnali hatályú, szigorú intézkedést. 

A települési zárlat azt jelenti, hogy Szentgotthárdról és Apátistvánfalváról is tilos a méheket, méhlakásokat, méhészeti termékeket, méhészeti eszközöket engedély nélkül kivinni, továbbá a méhcsaládokat a települések területére, illetve határába bevinni. A lezárt települések területén méhészeti kiállítást sem szabad tartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában