Március 15.

2024.03.15. 08:15

Forradalmi ünnepség a jánosházi művelődési házban

Jánosházán is megemlékeztek a márciusi ifjakról és a forradalomról. Az 1848-as ünnepség csütörtökön a művelődési házban kezdődött, ahol a Himnusz meghallgatása után Csík Józsefné, a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója mondott ünnepi beszédet. Az önkormányzat képviseletében jelen volt Kiss András polgármester, dr. Balásy Endre jegyző és a kulturális bizottság elnöke, Balhási Imréné.

Csabai Bernadett

Forrás: VN

Csík Józsefné  Sajó Sándor Magyarnak lenni című versét idézte - "Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! Magyarnak lenni: nagy s szent akarat, Mely itt reszket a kárpátok alatt "-, hangsúlyozva az 1848-as forradalom kiemelkedő jelentőségét. Az iskola tanulói ünnepi műsorral készültek:  „Lángra kap a szikra” címmel felelevenítették a forradalom kitörésének pillanatait, a szabadságharc nagy csatáit, elhangzott a Nemzeti Dal is. A műsor zárásaként oktatóikkal együttesen énekelték el a Kiss Kata Zenekar Magyar vagyok című dalát. Már hagyomány, hogy a március 15-ei műsor után adják át a Jánosháza Városért kitüntetéseket. Elismerésben részesült Horváthné Stukics Erzsébet és Györkös Erika, a Vas Megyei Vöröskereszt Jánosházi Alapszervezetének tagjai, illetve Bors Géza a helyi Honismereti és Művelődési Egyesület vezetője.

A megemlékezés a Batthyány Lajos-szobornál koszorúzással folytatódott. Ezt követően a temetőbe sétáltak át a megemlékezők, ahol szintén koszorút helyeztek el az itt nyugvó 1848-as honvéd sírjánál.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában