Sokan voltak

2024.03.03. 14:53

Hacuka Közösségi Vásár újra: szinte hömpölygött a tömeg a Szombathelyi Vásárcsarnokban - fotók

Parkolóhelyet is alig lehetett találni a Szombathelyi Vásárcsarnok közelében, úgy tűnik, még mindig nagy népszerűségnek örvend a közösségi kirakodó vásár.

Csabai Bernadett

Hacukások lepték el a piacot

Fotó: Unger Tamás

A szokásoson kívül más árusokkal is találkozhattunk a Szombathelyi Vásárcsarnok földszintjén vasárnap délelőtt. A Hacuka Közösségi Vásár keretein belül magánszemélyek bérelhetnek asztalt és adhatják el megunt, nem használt dolgaikat, csak készpénzzel lehet fizetni a portékákért. A hacuka szóból azt gondolná az ember, ruhákról van szó, azonban nagyobbat nem is tévedhetnénk: háztartási eszközöktől kezdve, lakásdekoron át, még társasjátékot és babaházat is lehet találni a változatos felhozatalban igencsak kedvező árakon. Külön szívderítő látvány volt az a két 12 év körüli fiú, akik megunt játékaikkal települtek ki a vásárra eladóként. 

hacuka
Ezúttal is nagyon népszerű volt a Hacuka Közösségi Vásár Szombathelyen
Fotó: Unger Tamás

Már többször voltunk kint, ilyenkor eladjuk a már nem használt számítógépes játékokat, legokat és a pénzből gyűjtünk valamire, amire régóta vágyunk, például most én egy görkorira. - meséli Máté, az egyik ifjú eladó.

Gellai Ildikótól, a program szervezőjétől megtudtuk: január, július és augusztus kivételével minden hónap első vasárnapján megtartják a Hacuka Közösségi Vásárt, immár hatodik éve. A Hacuka Bolt közösségi oldalán lehet asztalt foglalni, de akkora az érdeklődés, hogy 2024-re szinte már alig van kiadó asztalunk – viszont a betelt hónapokra is érdemes feliratkozni várakozóként. Emiatt bevezettek egy Hacuka Plusz nevű vásárt is negyedévente ugyanígy a Szombathelyi Vásárcsarnokban csak egy szinttel feljebb, március 10-én is lesz egy ilyen alkalom az emeleti nagyteremben a szokásos 7:30-11:30 közötti nyitvatartással.

Hogyan árulhatunk a Hacukán?

A Hacuka közösségi vásáron szinte bármit eladhatunk, amire már nincs szükségünk. Gyerek- és felnőtt ruháktól kezdve, könyveken, CD-ken, DVD-ken, gyerekjátékokon át, használati- és dísztárgyakon keresztül egészen lakberendezési kellékekig és egyéb hasznos holmikig. Kizárólag minőségi, tiszta, és megkímélt áruk kerülhetnek a kínálatba – hívja fel a figyelmet a szervező.

Az eladói helyeket a már említett Hacuka közösségi oldalon lehet lefoglalni, egy 2 m2-es asztal állványhellyel 3.000 forint, ugyanez állvány nélkül 2.500 forint. Állványt is lehet bérelni a szervezőktől, ennek díja 500 forint. Mivel az eladónak bevétele keletkezik ,felmerül a kérdés, kell-e adózni az itt eladott holmijaink után? Gellai Ildikó megnyugtat minket: a használt áruk értékesítése jelenleg évi 600.000 Ft-ig adómentes, így az eladott árukról nem kell nyugtát adni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában