Szombathely

2016.09.11. 07:55

Hacuka? Egészségünkre! - Közkedvelt lett a közösségi vásár

Szombathely - Már majdnem egy éve tart a szombathelyi hacukázás. Hacuka? Egészségünkre!

Ölbei Lívia

A recept egyszerű. Nyisd ki a ruhás- cipős- vagy másféle szekrényedet, nézz körül a gardróbban, vizsgáld át alaposan, amit benne találsz. És amiről úgy gondolod, hogy már csak a helyet foglalja, mert meguntad, kinőtted (kihízásról, ugye, szó sem lehet), de nem nyűtted el, ellenkezőleg: olyan, mintha új volna, ne habozz: pakold össze, és vidd el egy kis hacukázásra.

Havonta egyszer kipróbálhatod, ezentúl mindig a hónap második szombatján. Mindenki jól jár. Már örültünk annak, hogy a civil kurázsi, lám, csodákra képes: Gellai Ildikó és csapata körülbelül egy éve vágott bele a hacukázásba, bár akkor talán még ő se gondolta volna, hogy a "Hacuka" - mint abszolút civil alapon szerveződő közösségi vásár - igévé válik, és közkedvelt elfoglaltságként is bekerül a köztudatba. Az első hónapok tapasztalatai nyomán mindössze annyi változott, hogy ezentúl nem a hónap első, hanem második szombatján lehet hacukázni. Benéztünk mi is.

Új asztalok, egységes dizájn - és nagy tarkaság. S. Horváth Ildikó csodálatos rézkarcai mellett egyszerűen nem lehet csak úgy elmenni, aztán van itt bizsu rengeteg, felsőkkel és nadrágokkal megrakott vállfák, táskák (a táskafüggők nem menekülnek), és még lehetne sorolni, de minek. Minden, ami egy (női) gardróbból előkerülhet. Illetve nem csak onnan. S. Horváth Ildikó éppen Thomast, a gőzmozdonyt mutatja elégedetten: a színes mesekönyvet itt szerezte be.

Nem mellesleg a Hacuka föllendíti a társasági életet. Az meg már csak hab a tortán, hogy aki részt vesz a hacukázásban, a nonprofit Irokéz Galériát is támogatja. Ez az igazi kortárs művészet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!