Választás 2024

2024.05.24. 20:46

Németh Zsolt: Sárváron ma nincs ellenzék

Az egykori ellenzéki polgármester-jelölt arra biztatja a sárváriakat, hogy ütőképes ellenzék híján szavazzanak Kondora Istvánra az önkormányzati választáson.

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

Németh Zsolt (Híd a Jövőnkért Egyesület) képviselő a csütörtöki sárvári képviselő-testületi ülés nyílt szekciója végén kért szót magának. Elmondta, hogy a városban sokan megállítják azzal kapcsolatban, hogy mi történt a sárvári ellenzékkel, ki miért indul, ki miért nem és hogy végül is ki hova tartozik? Mint elmondta, a kérdést részletesen nem kívánja kifejteni, mert az politikai vitát szülne, ezzel együtt megjegyezte: Sárváron jelenleg lelkes vagy lelketlen amatőrök és egy profi csapat létezik. - Úgy gondolom, hogy ma nincs ellenzék. Semmilyen ellenzék nincs, főleg nem ütőképes. De azt gondolom, hogy Sárvárnak igenis kell, hogy legyen egy ellenzéki tábora és kell, hogy legyen olyan csapat, aki bizonyos városi kérdésekben képes érvelni. Ma ezt az érvelést nem látjuk – fogalmazott felszólalásában, majd hozzátette: 2026-ig Sárváron az ellenzéket újra kell építeni. Elmondta, hogy ebben ő maga is részt kíván venni.

Beszéde itt meglepő fordulatot vett, ugyanis kijelentette: 2024-ben Kondora Istvánt kell támogatni. - Soha nem gondoltam, hogy ilyet fogok mondani a testületi ülésen. (...) Ennek a városnak egyetlen érdeke van a következő időszakban, ez pedig a gyarapodás. Azt gondolom, hogy ma felelősségteljesen Sárváron függetlenül attól, hogy kormánypárti, ellenzéki, (...), ateista, vallásos vagy bárki, Kondora Istvánt kell támogatni – szögezte le, majd folytatta: bár 2019-ben ellenzéki polgármester-jelöltként Kondora ellen indult el, látja, hogy az elmúlt időszakban a városban igenis történtek dolgok, Sárvár gyarapodott. - Az is biztos, hogy az ellenzéknek fel kell épülni és az nem lehetséges, hogy kommunisták a háttérben, amatőröket támogatva, bármi áron, bármilyen módon megpróbálják azt a fajta alkalmatlanságot színre vinni, amit jelenleg itt tapasztalunk – mondta majd ígéretet tett: a választásokat követően a kommunista vezetők eltűnnek a színről és új csapatok fognak megjelenni, ugyanis a versenyt újra kell nyitni.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában