Szombathelyi látványpékség

2024.03.01. 15:03

Horváth Gábor tükröt tart a szombathelyi városvezetésnek: 22 hónap után újul meg a buszmegálló

Szombathelyi látványpékség címmel osztotta meg bejegyzését közösségi oldalán Horváth Gábor képviselő. A baloldali városvezetésnek tükröt tartva rámutatott: 22 hónap "felkészülés után" végre felújítják a Demeter utcai buszmegállót.

Tömböly Ágnes

Horváth Gábor nem hagyja magát, ismét Minerva lakóiért állt ki

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Két éve használhatják újra a szombathelyi utasok a Demeter utcai buszmegállót. Horváth Gábor önkormányzati képviselő közösségi oldalán pénteki posztjában emlékeztetett: kérésére a 30Y járat 2022. január 1-je óta a Minerva lakóparkba is behajt. A járatbővítésnek nemcsak a környéken élők, hanem a vásárlási céllal érkezők is örültek. 

Ezzel párhuzamosan csaknem két éve kezdte el szorgalmazni a politikus a buszmegálló felújítását is. Több levélben és közgyűlési felszólalásban sürgette a nem túl jelentős, ám sokak számára fontos fejlesztést. Horváth Gábor rámutatott: a költségvetésben buszmegállók felújítására hatmillió forintot fordít a baloldali városvezetés. Tavaly a Minerva-buszmegálló rendbetételére levélben is ígéretetet kapott az önkormányzattól. Az év során többször érdeklődött, mégsem valósult meg a beruházás. 

Huszonkét hónap után a "nagy bejelentés"

Jövő héten megkezdődik a Demeter utcai buszmegálló felújítása - jelentette be a napokban László Győző, Szombathely alpolgármestere. Meghosszabbítják a megállót, kiépítik a peront, kicserélik a szegélyeket - közölte.

 (...) a buszmegállót összekötjük betonlapos  járdákkal, a Metro-hoz vezető járdaszakasszal. Tesszük, amit tudunk, mindent, mi lehetséges

 - fogalmazott a szombathelyi alpolgármester. Horváth Gábor úgy kommentálta a városvezetői "bejelentést": 

A buszmegálló felújításának megkezdéséhez 22 hónap felkészülésre volt szüksége Szombathely polgármesterének. Ébredj, Szombathely! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában