Keleti Városrészért Egyesület

2024.03.26. 07:00

Ízkavalkád és verseny Szombathelyen - A kolbásztöltés hagyományait viszik tovább

Negyedik alkalommal szervezett gasztrofesztivált, kolbásztöltő versenyt a Keleti Városrészért Egyesület a hétvégén.

Vaol.hu

Jól összeszokott csapatok mérettették meg magukat a kolbásztöltő versenyen, jobb szélen Németh Krisztián elnök

Forrás: Puskás Enikő

– Négy éve hívtuk életre a gasztrofesztivált, és már az elsőnek olyan sikere volt a környékbelieknél, hogy tudtuk, hagyomány lesz belőle. Ez egy olyan program, ahol mindenki jól érzi magát, látszik ez az érdeklődésen is, idén hét csapattal vágtunk neki a megmérettetésnek – mondta el Németh Krisztián, a civil szervezet elnöke a frisss.hu-nak. 

– A keleti városrészen sokáig megvolt a hagyománya a disznótartásnak és a kolbásztöltésnek, a tősgyökereseknek nem ismeretlen ez a műfaj. Sokaknak tényleg megmaradtak otthon a kellékek és a bevált receptek, többen mesélték, hogy a családjukban ez nagyon sokáig szokás volt. Ők talán előnyben voltak, míg mások arról számoltak be, hogy az interneten böngésztek jó receptet. Az első helyezett a Nyers erő csapata, a második a Kolbász mágusok, harmadik pedig a Kolbikák csapata lett. A gyerekeket kézművesprogramokkal, kreatív fotósarokkal, mesevetítéssel várták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában