Ausztria

2024.03.03. 18:55

Kanyarós eset a locsmándi termálfürdőben

A Lutzmannsburg/locsmándi termálfürdőben történt kanyarós megbetegedést követően a tartomány nyilvános felhívást tett közzé. Azoknak, akik február 19-én ott jártak, figyelemmel kell kísérniük egészségi állapotukat. Aznap ugyanis egy kanyarós, felső-ausztriai személy tartózkodott a létesítményben.

Vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

Ahogyan azt Burgenland tartomány pénteken közölte, február 19-én a fürdőben és a szállodában tartózkodott egy felső-ausztriai személy, akiről azóta bebizonyosodott, hogy kanyarós. Az érintettnél Locsmándon/Lutzmannsburgban jelentkeztek az influenzaszerű fertőzés első tünetei - írja a magyarok.orf.at

Kanyaró esetén a fertőzés és az első tünetek jelentkezése között nyolc, legfeljebb 21 nap telik el. Mindenkit, aki aznap, február 19-én a lutzmannsburgi termálfürdőben vagy a hozzá tartozó szállodában tartózkodott, és nem kapott teljes körű védőoltást a betegség ellen, arra kérnek, hogy figyelje egészségi állapotát, és ha kanyarófertőzésre utaló tüneteket észlel, vegye fel a kapcsolatot telefonon a háziorvosával.

A kanyaró elleni védőoltás a saját és mások védelme érdekében erősen ajánlott – olvasható a burgenlandi tartományi médiaszolgálat közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában