Megtartották az átadót

2024.03.11. 23:03

Kresznerics szellemében támogatják a diákokat Kemenesalján

A Kresznerics Ferenc Könyvtári Kultúráért Alapítvány 2023 őszén ismét meghirdette támogatását a hátrányos helyzetű, tehetséges, bármely kemenesaljai általános iskolába járó 3–8. osztályos tanulók számára. Megtartották az átadót.

Vaol.hu

A Kresznerics-alap átadóján

Fotó: Giczi Sándor

A kiírás szellemiségének alapját Kresznerics Ferenc 1817-ben kelt végrendeletének 7. pontja képezi, amely így fogalmaz egy ösztöndíjról: „Stipendium adassék egy tanuló ifjúnak (…) Én aki életemnek nagyobb részét a tanításban töltöttem el, még holtom után is ezen Stipendium által tanítani fogok.” 

A 2016-os Kresznericsemlékévet követően a jövőépítés jegyében alkotó módon őrizve a tudós pap szellemi örökségét 2017-ben jött létre a Kresznerics Ferenc Tehetségtámogató Alap. A díjátadáson Fehér László polgármester köszöntötte a diákokat, szüleiket, tanáraikat. Németh Tibor könyvtárvezető, az alapítvány elnöke elmondta: olyan diákokat szeretnének támogatni, akik képviselik azt a szellemiséget, amit a tehetségtámogató alappal próbálnak segíteni. 

Három diák kapta az idei támogatást: Árvai Bálint, a városi iskola 8. osztályos tanulója, Nagysimonyiban él, osztályfőnöke Németh-Vass Veronika; Molnár Kata, a Szent Benedek-iskola 8. osztályos tanulója, Vönöckön él, osztályfőnöke Kelemenné Benkő Barbara; Orbán Benedek József, a Remenyik-tanintézmény bobai iskolájának 5. osztályos tanulója, Köcskön él, osztályfőnöke Dittrichné Kovács Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában