Közügyek

2024.03.07. 10:00

Megállapodtak Kenéz önkormányzatával – Éves közgyűlést tartott az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép-Bozzai

Éves közgyűlését tartotta múlt pénteken az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép-Bozzai. A művelődési ház tárgyalótermében beszámolók hangzottak el, együttműködési megállapodást írt alá az ÖTE Kenéz önkormányzatával és egy új tagot is felvettek maguk közé az önkéntesek.

Tóth Katalin

Varga László egyesületi elnök ismertette a napirendi pontokat. Tagfelvételről szavaztak elsőként: Varga Milán új belépő tagságáról döntöttek. Horváth Péter parancsnok folytatta a szakmai beszámolóval, és értékelte az önkéntesek elmúlt évi tűzvédelmi tevékenységét. Elhangzott: viszonylag nyugodt évet zártak, 2023-ban 12 riasztást kaptak, vonultak CO-szivárgáshoz, műszaki mentéshez, szivattyúzáshoz és tűzesethez is. A parancsnok hangsúlyozta: Vép és Bozzai területén továbbra is tilos az égetés. Később az idei terveket is ő ismertette.

Pájer András parancsnokhelyettes a tavalyi év pénzügyi beszámolójával készült. Varga László a beszerzéseket részletezte: eszközöket, védőfelszereléseket is vásároltak, és szinte mindenkinek sikerült megújítani a gyakorlóruházatát.

Együttműködési megállapodást írt alá a szervezet Kenéz önkormányzatával – ezt is megszavazták az egyesületi tagok. Ahogy a szerződésben szerepel: a cél a faluban élők életminőségének javítása azzal, hogy az ÖTE, a kenézi önkormányzat és a lakosság kapcsolatát szorosabbra fűzik. A falu határában a nagy mennyiségű csapadék által keletkezett belvízhelyzet többször okozott kárt – a megállapodás révén a tűzoltók beavatkozását igénylő eseményeket gyorsabban, hatékonyabban lehet majd intézni a jövőben. Ahogy eddig, úgy a jövőben is részt vesznek a Vép-Bozzai önkéntesek a kenézi falunapon, egyéb eseményeken – hangzott el. Horváth Lászlóné, Kenéz polgármestere megköszönte a közgyűlésnek, hogy egyhangúan elfogadták a megállapodást. Amikor Kenéz bajban volt, az ÖTE Vép-Bozzai tagjai mindig szívvel-lélekkel segítettek, mondta. 

A tanácskozáson részt vett Kovács Péter polgármester, Héra-Csizmadia Fanni, Bozzai polgármestere és Bognár András tűzoltó őrnagy, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában