Elfogadták

2024.03.04. 07:00

Megvan a költségvetés: Csepregen a cél a stabil gazdálkodás, a biztonságos működés

Elfogadták Csepreg idei költségvetését: 2,5 milliárd forint főösszeggel számolnak. Az elnyert pályázatok lehetőséget biztosítanak városunk intézményhálózatának megújítására – összegezett Horváth Zoltán polgármester.

Horváth László

Igen a költségvetésre: szavazott Horváth Zoltán polgármester, és Horváth Gábor alpolgármester. A felvétel bal oldalán dr. Balogh László jegyző

Fotó: Dr. Tarsoly Ádám

- Az előző évekhez hasonlóan idén is alapos előkészítés előzte meg a költségvetési tervezet összeállítását - kezdte Horváth Zoltán polgármester. - Számolni kellett egyebek mellett az infláció mértékével, a közüzemi díjak és a minimálbér emelésével is. A büdzsé előkészítése nem volt egyszerű folyamat: a jogszabályi változások, a bérek körüli bizonytalanságok megnehezítették a munkát. Cél a stabil költségvetés, a biztonságos működés és az előző években kialakított költségtakarékos, fegyelmezett pénzügyi gazdálkodás folytatása volt. A városvezetés eldöntötte, nem vezet be új adót, és a meglévőket sem emeli.

A polgármester részletezte: a bevételi oldalon a legnagyobb részt a központi alrendszerből származó források képezik közel 670 millió forint összegben, amelyet nagyságrendileg a közhatalmi bevételek követnek 206 millió forinttal. A biztonságos működéshez az állami normatívákon kívül hozzájárul a 113 millió forintos saját bevétel. Az európai uniós pályázatokhoz mintegy 922 millió forint tartozik.

Mindezek lehetőséget biztosítanak többek között a város intézményhálózatának megújítására. Ide tartozik, a művelődési ház felújítása, az egészségház korszerűsítése és a területi gondozási központ energiahatékonysági beruházása. Összességében ezek fontos állomásai lesznek egy korszerű és élhető település kialakításának. Emellett idén is támogatják a helyi intézményeket, sport- és civil szervezeteket, biztosítanak ösztöndíjat diákoknak. A kötelező önkormányzati feladatok ellátását és az önkormányzati intézmények biztonságos működtetését tekinti legfontosabb feladatának a város képviselő-testülete, ezzel összhangban fogadták el az idei költségvetési rendeletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában