vaol.hu podcast

2024.03.22. 20:00

Podcast: sporttörténelmet írtak a szombathelyi iskolák - Cooper-Hollósy Ilona testnevelőtanárral beszélgettünk

A Diákolimpia játékos sportversenyeinek országos döntőjében még soha nem fordult elő, hogy egy város csapatai foglalták el a dobogó mindhárom fokát. Ez most Kiskunhalason megtörtént, ugyanis Oladi, Derkovits, Zrínyi sorrend alakult ki. Többek között erről is beszélgettünk Cooper-Hollósy Ilona testnevelőtanárral.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szemes Dániel

Az angol-testnevelés szakos pedagógussal áttekintettük az utóbbi esztendők történéseit, ami során az Oladi Általános Iskola diákjai egyre jobb és jobb sporteredményekkel hívták fel magukra a figyelmet. A tanárnő elmondása szerint ez azért is nagy dolog, mert oktatási intézményük nem rendelkezik saját tornateremmel. Emellett természetesen egy picit saját magáról is mesélt Cooper-Hollósy Ilona. Szó esett többek közt a családjáról, melyben a sport és a tanítás tölti be évtizedek óta a főszerepet. De mesélt arról az időszakáról is, amikor az USA-ban élt.

Hallgassák meg a teljes podcast-beszélgetést, melyből nagyon sok mindent megtudhatnak egy olyan testnevelő életéről, akinek szinte minden gondolata a sport körül forog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában