Víz világnapja

2024.03.23. 08:00

Rajzpályázattal zárult az iskolai egészségfejlesztési program

A Víz Világnapjához kapcsolódva idén kilencedik alkalommal rendezte meg nagysikerű iskolai egészségfejlesztési programját a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Vaol.hu

Forrás: Kuhn Nikolett

A „Fürdőkultúra Fejlesztéséért Vas Vármegyében” című programban a járási népegészségügyi osztályok, valamint a vasi fürdőhelyek munkatársainak segítségével az idei tanévben 35 intézmény 59 osztályának részvételével több mint 1100 általános iskolás diák sajátította el a fürdő- és személyes higiénés ismereteket.

A program a megszerzett tudáselemeket megörökítő rajz és irodalmi pályázat eredményhirdetésével zárult, amelyen a zsűri több mint 230 pályázatot értékelt. A legjobb alkotásokat a szervezők oklevéllel, fürdőbelépővel és ajándékcsomaggal díjazták.
 

Forrás: Kuhn Nikolett

Dr. Telek Miklós, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója a zárórendezvényen tartott köszöntőjében elmondta: idén már harmincegyedik alkalommal rendezik meg világszerte a Víz Világnapját, ezen a napon kiemelten próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy vigyáznunk kell a ránk bízott egyik legfontosabb természeti kincsünkre, a vízre. - Öröm volt látni a fiatalok aktivitását és a rendkívül kreatív alkotásaikat. Gratulálok a szervezőknek, hogy ilyen színvonalas programokkal járulnak hozzá az általános egészségkultúra és a környezettudatosság fejlesztéséhez – fogalmazott.

Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos kiemelte: cél a tanulók fürdőhigiénés ismereteinek megalapozása illetve bővítse.. Arra ösztönzik a fiatalokat, hogy a megszerzett ismeretek birtokában tudatosabban vegyék igénybe a közfürdőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában