Helyi közélet

2024.03.28. 20:31

Szorosabb együttműködést sürget az osztrák belügyminiszter

Az illegális bevándorlás elleni közös fellépés fokozásáról állapodott meg Gerhard Karner osztrák és Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szerdai bécsi találkozóján, és abban is egyetértettek, hogy az eredményesebb fellépés érdekében szorosabbá kell tenni az együttműködést az Európai Unión kívüli országokkal is.

Vaol.hu

  A találkozó utáni közös sajtótájékoztatón hangoztatták, hogy mind az illegális bevándorlókat kibocsátó, mind pedig a tranzitországokkal a jelenleginél fokozottabban együtt kell dolgozni az embercsempészet elleni hatékony küzdelem érdekében. "Európát kevésbé vonzóvá kell tenni az embercsempészek számára" - jelentették ki egybehangzóan.
    Karner az Egyesült Királyság és Ruanda, valamint az Olaszország és Albánia között a bevándorlók áttelepítéséről született megállapodást követendő példának nevezte, de konkrétumokkal nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mely országokkal tudna még elképzelni hasonló egyezményt.
    Az osztrák miniszter elmondta, hogy május elején Koppenhágában Dánia és Ausztria közösen szervez egy magas szintű nemzetközi tanácskozást a témában. Erre unión kívüli országok képviselőit is meghívják - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában