Koncert

2024.03.10. 14:00

Több százan ünnepeltek a jubiláló Koprive tamburazenekarral

Zsúfolásig megtelt az Agora-MSH nézőtere a népszerű szentpéterfai együttes 25 éves születésnapja alkalmából rendezett koncertre.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: © Cseh Gábor

Már a kezdés előtt jó fél órával el lehetett mondani, hogy minden hely gazdára talált Szombathely egyik legnagyobb rendezvénytermében, ahol a Koprive adott jubileumi koncertet. A főként horvát népzenét játszó hattagú tamburaegyüttes ezúttal kiegészült egy dobossal, így pedig szó szerint „ütősebb” lett az amúgy is hatásos, színes dallamvilág.

 „Bemelegítésként” jól ismert horvát nyelvű számokat adott elő a zenekar, melybe több olyan tag is „visszajátszott”, aki a 25 esztendő alatt megfordult a Koprivében. Rajtuk kívül sztárvendégek is színpadra léptek, akik közül az első igazán hatalmas tapsvihart Kelemen Patrícia kapta. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen pallérozódó szentpéterfai énekesnő Bizet Carmenjéből a Habanerát adta elő óriási ünneplést kiváltva. Legalább ilyen sikernek bizonyult, amikor a közönséget énekeltették meg a zenészek. Az „Elmegyek, elmegyek, jó messzire” több száz torokból tört elő, akárcsak a „Villa Negra”. Utóbbi két számot persze magyarul énekelték a közönséggel közösen a muzsikusok. A Koprive összességében több mint kétórás páratlan élménnyel ajándékozta meg a jubileumi koncertre ellátogató népes publikumot. Az előadáson humorból sem volt hiány: akadt olyan szám, aminek során a kört alkotó zenészek folyamatosan cserélgették egymással a hangszereiket, ezzel is bizonyítva sokoldalúságukat. A zenei élmény mellett a színpadtechnika sem okozott csalódást, ugyanis hol sárga, hol lila fényben úszott a színpad. No, és a szülinapi tortákon megszokott petárda sem maradhatott el, rendszeresen beindult a szikrákat szóró szökőkút.

A koncert végén a főként a Pinka-völgyéből érkező rajongók, szimpatizánsok óriási ünneplésben részesítették a 25 esztendős zenekart, aminek nem is lehetne mást kívánni, mint újabb ilyen sikeres negyed évszázadot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában