Huszonötödször

2024.03.22. 15:43

Változnak az évszakok – Ők a Gyermekszemmel rajzoló verseny idei nyertesei

Immáron 25. alkalommal hirdette meg a „Gyermekszemmel” elnevezésű rajzoló versenyt a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola alsó tagozatos diákok számára. Az idei téma az évszakok váltakozása volt – Weöres Sándor verseinek tükrében.

Vaol.hu

A nevezők szabadon választott technikával dolgozhattak a saját eszközeikkel. A versenyre összesen 12 iskolából 23 tanuló jelentkezett.

Az 1-2. osztályos kategória nyertesei: Kökényesi Alíz (Nyitra iskola), Horváth Júlia Vivien (Brenner-iskola) és Horváth Júlia (Dési-iskola) lettek. A 3-4. osztályok között Zelles Lilien (Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola) végzett az első helyen, a második Horváth Milán (Oladi iskola), a harmadik Takács Annaróza (Dési-iskola) lett. 

Különdíjat kapott Szabó Gréta a Brenner-iskolából, Rádi Amina, a Hatos-iskola tanulója, továbbá Galántai Veronika, a Bolyai iskola és Kiricsi Lotti, a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákja. 

 


A rajzoló versennyel párhuzamos rendezte meg a Derkovits iskola a hagyományos német nyelvi versmondó versenyét „ Komm, wir hören dich” címmel alsó tagozatos tanulók számára. Idén rekordszámú nevezés érkezett: a vármegye kilenc általános iskolájából összesen 41 kisdiák vállalkozott arra, hogy megmutassa tehetségét a zsűri előtt, amelyben évek óta elismert szakemberek foglalnak helyet: Molnárné dr. Magyar Gabriella és Szabóné Hajós Emőke nyelvtanárok, szakértők. Az elhangzott verseket két kategória szerint értékelték: az 1-2. és a 3-4. évfolyamosok produkcióit. A verseny végén az ifjú versmondók az értékes tárgyjutalmak mellett arany, ezüst, illetve bronz minősítésben részesültek.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában