Nagy lépés

2024.03.18. 17:23

Vasiak, ha összefognak: megújult a vajdahunyadi Magyar Ház

Újabb nagy lépés ez a nemzetegyesítés jegyében. A Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal, több helyi vállalkozó és mintegy húsz önkéntes összefogásával újult meg a vajdahunyadi Magyar Ház.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: VN

Szoros kapcsolatot ápol Vas tármegye erdélyi testvérmegyéjével, Hunyaddal. A két közösség rendszeresen találkozik egymással, közös programokat, eseményeket szerveznek - emlékeztette lapunkat Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki számára nem volt kérdés: a Magyar Ház felújításának ügye mellé áll. A szükséges anyagot a magyar állam támogatásával szerezték be, tényleges munkát és a festést az ő kezdeményezésére összeállt vasi csapat végezte. 

Ferenczi István, a vajdahunyadi RMDSZ elnöke elmondta: a beruházás során új nyílászárókat is beszereltek, hőszigeteltek és klímaberendezést szereltek fel. - Ezzel a modernizálással szeretnénk biztosítani nemzetünk jövőjét. Köszönet Marton Ferencnek, hogy szívén viseli az az erdélyi magyarok sorsát. Köszönet Potápi Árpád Jánosnak, a Nemzetpolitikáért Felelős államtitkár, aki látta, hogy egy erős, életképes magyar közösség van Vajdahunyadon – fogalmazott. VN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában