Tervezet

2024.04.10. 07:00

A kosárszövetségnél pattog már a labda

A városi önkormányzat megbízásából elkészült a tervezett két kosárlabdapálya alapja, így minden valószínűség szerint néhány héten belül birtokba is vehetik majd azokat a sportbarátok.

Horváth Zoltán Szabolcs

Doncsecz András városüzemeltetési vezető, Huszár Gábor polgármester, Labritz Béla alpolgármester, dr. Gábor László irodavezető – szemle a készülő sportpályán

Forrás: Szentgotthárdi Önkormányzat

Tavaly év végén Szentgotthárd Város Önkormányzata kérelmet nyújtott be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez annak érdekében, hogy a Rába-parti település is részt vehessen az Országos pályaépítési programban. A pályázat kedvező elbírálást nyert, ennek köszönhetően 2 darab fix, kosárpalánkkal és gyűrűvel ellátott, 30x22 méteres szabadtéri kosárlabdapályát telepítenek a sporttelepen, közvetlenül a gördeszkapark és fitneszpark mellé. Az együttműködés keretében az MKOSZ vállalta, hogy a mobil kosárlabdapálya tárgyi eszköz szettjének – kültéri sportburkolat és fix telepítésű, kültéri palánk – kihelyezéséről saját költségén gondoskodik. 

A sportburkolat összekapcsolódó elemekből áll majd, magas teherbírású és polipropilén kopolimer rétegű lesz, vagyis a pálya átereszti majd a felületre kerülő összes vizet és száraz marad. A játékot és a mozgást nem akadályozó finom bordázata csökkenti a meg-, illetve elcsúszási veszélyt, továbbá a pálya vízszintes irányban, minden ponton 1-2 centimétert képes lesz mozogni, ami – a leírások szerint – hasznos az ízületeknek és jelentősen csökkenti a balesetek, sérülések számát. 

Az önkormányzat feladata volt, hogy az előírt műszaki feltételeknek megfelelő pályaalapot elkészítse, amely időközben – a SZET Szentgotthárdi Kft. kivitelezésében – meg is történt. – A projekt az ütemezés szerint halad, vagyis ha minden jól megy, akkor a pályát pár hét múlva birtokba is veheti az érdeklődő közönség. Ez természetesen attól függ, hogy a szövetség mikor tudja befejezni azt a munkát, amit mi elkezdtünk. Fontos kiemelni, hogy a sporttelepünk új elemét bárki térítésmentesen használhatja majd – adott tájékoztatást dr. Gábor László, a Szentgotthárdi Önkormányzati Hivatal irodavezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában