Gálán a jövő zenészei

2024.04.04. 11:00

A Savaria Szimfonikus Zenekar áprilisban három jelentős, unikális rendezvényt tart

Vaol.hu

Az első koncert, a „Jövő zenészei” Gálaest a Művészeti Szakgimnáziummal közösen valósul meg április 8-án 19 órától a Bartók Teremben. A hangversenynek az is célja, hogy az ott tanuló tehetséges diákok közül megnyerjen néhányat a Savaria Szimfonikus Zenekar a jövőbeli koncertjeihez – alkalmilag vagy állandó tagjainak sorába. 

A második koncert április 12-én lesz, ez egy bérletes hangverseny, ahol Madaras Gergely, az együttes egykori vezetőkarmestere dirigál. Az est érdekessége, hogy a zenekari verseny két díjazottja, két zenekari művész mutatkozik be szólistaként: Bánkövi Bence csellón, Kovács Árpád marimbán. Április 26-án az Agora MSH-ban áll koncertszínpadra Debussy: Szent Sebestyén vértanúsága című misztériumjátéka; a Nemzeti Énekkar közreműködésével és a háttérben egyedi tervezésű képekkel. Az énekesek és táncosok a zenekarban elhelyezett dobogókon fognak táncolni, énekelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában