Választás 2024

2024.04.08. 13:31

Az Agora kampánya a közpénz elherdálása? Horváth Gábor: Felesleges hirdetésekre költik a milliókat

„Felháborító, hogy miközben az Agora milliókat költ felesleges hirdetésekre, a felsőcsatári üdülővel nem történik semmi” – nyilatkozta lapunknak Horváth Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP).

Tömböly Ágnes

Horváth Gábor felháborodásának adott hangot az Agora reklámkampánya kapcsán

Forrás: VN-archív

„Nemény András szocialista polgármesternek valamiért fontos lett az itt élők identitásával foglalkozni a választások évében. Az Agorán keresztül csaknem 16 millió forintot költ el minderre” – mondta múlt héten megosztott videóüzenetében Horváth Gábor. A fideszes képviselő közösségi oldalán felhívta a figyelmet arra is: a városi hetilap 2024-ben már csaknem 120 millió forintjába kerül a szombathelyi adófizetőknek – az Agora Savaria Nkft. ez évi üzleti terve alapján. Az ingyenes lap reklámozására szintén milliókat költöttek el. „Önök szerint szükség van ennyit elkölteni egy önkormányzati lapra? Veszprémben, Zalaegerszegen hasonló célra még a felét sem költik el” – zárta gondolatsorát videóbejegyzésében a politikus. 

Lapunk is foglalkozott a témával: városi közpénzeső hullik az önkormányzati hetilapra, 2020 óta több mint 260 millió forintot fordítottak az újságra Szombathelyen. Közérdekűadat-igénylés során megtudtuk azt is: február közepétől március végéig CitiLightokra, óriásplakátokra és a Thököly utca egyik társasházának falára felhelyezett hirdetésre milliókat fordítottak, hogy reklámozzák az ingyenes lapot, amit minden szombathelyi postaládába bedobnak. A Thököly utcai társasházon a reklámfelület május 31-ig tartó bérlete, valamint egy reklám kreatív produkciós és technikai költségei összesen nettó 4,2 millió forintba kerültek.

 – Felháborító, hogy az Agora ennyit költ felesleges hirdetésekre, miközben a felsőcsatári gyermeküdülővel nem történik semmi – adott hangot véleményének tegnap érdeklődésünkre Horváth Gábor, aki az Agora Savaria Nkft. feb-tagja is. Összehasonlításként: a Tulipán utcai játszótér játékelemekkel és padokkal való fejlesztésére Horváth Gábor támogatása mellett mintegy kétmillió forintot gyűjtöttek össze tavaly a herényi anyukák. Legalább két hasonló fejlesztést lehetett volna megvalósítani más szombathelyi játszótereken azokból a milliókból, amelyeket például a Thököly utcai társasházon lévő hirdetésre költ ezekben a hetekben az Agora.

 Horváth Gábor úgy látja: úgy tűnik, ahelyett hogy a tavalyi közgyűlési határozatban foglaltak szerint járna el az Agora vezetése, inkább elherdálják a közpénzt. – Az identitáserősítés részeként az elfogadott határozat alapján az önkormányzati intézmények és a többségi tulajdonú gazdasági társaságok vezetőit arra kértük, hogy az általuk tervezett vagy megvalósított programokról, rendezvényekről, fejlesztésekről, egyéb, a lakosságot érintő intézkedésekről a lehető legtöbb felületen tájékoztassák a szombathelyieket – emlékeztetett a képviselő, aki szerint e program részeként tájékoztatja most az Agora a szombathelyieket a CitiLightokon és a Thököly utcai falon arról, hogy „mindenki szombathelyi”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában