Helyi közélet

2024.04.04. 08:00

Az irodalom két nagyágyúja együtt Egyházashetyén

Egyszerre két nagyszerű író lesz vendége az Egyházashetyei Közösségi Térnek április 6-án, szombaton 17 órától: Ambrus Lajos és Alexa Károly személyesen is kötődnek a faluhoz.

Merklin Tímea

A „Múltunk, jelenünk s jövőnk Egyházashetyén” című rendezvényen Ambrus Lajos, József Attila-díjas író Nagy Almáskönyvét és Alexa Károly irodalomtörténész, Prima-díjas, József Attila-díjas író Hírnapló című kötetét mutatják be. Helyszín: a Szent Jakab Szociális Központ (Berzsenyi utca 39.) – pajta. Köszöntőt mond: Zolnai Attila, Egyházeshetye község polgármestere; moderátor: Majthényi László, a Vas Vármegyei közgyűlés elnöke. Ambrus Lajos Nagy Almáskönyvét a Kortárs Kiadó jelentette meg (2023-ban már második, bővített kiadásban), a szerző gyümölcsészeti kutatásainak summázata. A Tündérkert mozgalom lelkes tagjaként az író arra inspirálja az olvasókat, hogy ismerjék meg a tájegységük őshonos almafáit, mentsék, örökítsék azokat és élvezzék a termést. Alexa Károly Hírnaplója 2009-ben jelent meg a Cz. Simon Bt.-től. Tárcák és publicisztikák gyűjteménye, melyekben az író kedélyesen szól az élet mindennapi dolgairól, a szépségeket felfedezve egyúttal meg is emeli azokat, ahol lehet. A rendezvény a Nemzeti kulturális alap támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában