Közösségi akció

2024.04.07. 13:32

Fákat ültettek a Téglagyári-tó körül Sárváron, a polgármester is kivette a részét a munkából - fotók

A horgászok a Sárvári Városszépítő Egyesülettel és a Mosoly Asztaltársasággal együtt ültették el a csemetéket, az akcióban Kondora István, Sárvár polgármestere is részt vett.

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Kondora István

Kondora István, Sárvár polgármestere a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy közösségi akciót szervezett a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesület a Téglagyári-tó körül, ahol 16 hársfát, égerfát illetve kőrisfát ültettek el. A horgászok a Sárvári Városszépítő Egyesülettel és a Mosoly Asztaltársasággal együtt ültették el a csemetéket, az akcióban a város polgármestere is részt vett. 

Forrás: Facebook/Kondora István

- Szeretném, ha a horgász egyesületünk olyan civil szervezet lenne – egy angliai példával élve –, amelynek tagjai elsősorban nem halfogók és horgászok, hanem környezetvédők. Így mi is csatlakoztunk a város fásítási programjához a városszépítőkkel és a Mosoly Asztaltársasággal együttműködve. Szeretnénk az önkormányzatot ebben az akcióban támogatni, a környezetünket szebbé tenni – mondta el Tóth Lajos, a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesület elnöke.

- A város faültetési programja nagyon jól halad, és nagy öröm számomra, hogy ebben a civil szerveztek és az iskolák is aktívan részt vesznek. Nemcsak a horgászok, a városszépítők és a Mosoly Asztaltársaság aktív ebben a faültetési programban, de itt van a közelünkben a Nádasdy Közösségi Kert, ahol a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület mintegy 40 gyümölcsfát ültetett el - fogalmazott Kondora István. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában