Előnyök

2024.04.25. 12:09

Fiatalok, figyelem! Itt az Ifjúsági Garancia Plusz program

Az elhelyezkedést és a piacképes tudást segíti az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelyre április 15-től lehet jelentkezni - hívja fel közleményben a figyelmet a Vas Vármegyei Kormányhivatal.

Vaol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Ifjúsági Garancia Plusz programra a 15-29 év közötti nem dolgozó és nem tanuló fiatalok jelentkezhetnek.  
 A programban való részvétel feltétele: hogy a pályázók álláskeresőként vagy szolgáltatás kérőként regisztráljanak a lakóhelyük szerinti illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.  
 Milyen előnyökkel jár a program? 
 Bértámogatás: a munkáltató a fiatalok foglalkoztatása esetén 4-6 hónapig bértámogatásban részesül, amelynek összege a munkaadót terhelő bruttó bér 50%-a, de legfeljebb havi 250.000 forint lehet. Amennyiben megfelelsz a feltételeknek, a munkaadóknak kedvezőbb alkalmazni téged, így az esélyed is nő az állás betöltésére. Teendő a munkavállaló részéről nincs vele, ezt minden esetben a munkáltató igényli utánad. 
 Lakhatási támogatásban részesülhetsz maximum 1 éven keresztül, ha nyilvántartott álláskereső vagy már legalább 1 hónapja, emellett legalább 6 hónapra szóló, minimum heti 20 órás munkaviszonyod van, a munkavégzési helyed pedig legalább 60 kilométerre található a lakóhelyedtől.  
 A támogatás összege a havi lakásbérleti díj 100%-a, de legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 70%-nak megfelelő összegig állapítható meg. 
 Utazási támogatás: nyilvántartott álláskeresőnek jár, akinek a leendő munkavégzés helye a lakhelyétől kevesebb, mint 60 kilométerre, de attól eltérő településen található. A támogatás maximum 1 évig kapható, a lakhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében minden 10 kilométer után a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 5%-ának megfelelő összegben. 

A támogatásokról és a programban való részvétel részletes feltételeiről a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai tudnak bővebb felvilágosítást adni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában