Választás 2024

2024.04.22. 19:01

A választás tétje: Gyurcsány Ferenc bázisa lesz-e Szombathely?

Gyurcsány Ferenc pártja, a DK logója lemaradt az Éljen Szombathely Egyesület (ÉSZ) pártpolitikusainak választási plakátjairól. Az önkormányzati választás tétje Szombathelyen: Gyurcsány Ferenc bázisa lesz-e a város?!

Tömböly Ágnes

Gyurcsány Ferenc és Nemény András a szombathelyi városházán 2023 októberében

Fotó: Fotó: VN-archív/Facebook

Ellepték Szombathely közterületeit az ÉSZ választási plakátjai, ám a pártlogók lemaradtak a táblákról. Az oladi városrészen dr. Horváth Attila újrázna önkormányzati képviselőként, a Gyurcsány-párt politikusának plakátjain azonban nem szerepel a DK logó.

Gyurcsány Ferenc
Elkezdődött a cukiság-kampány, a Gyurcsány-párt logója nem került fel Horváth Attila plakátjára 
Fotó: VN

 Pedig az alpolgármester 2023. február 1-jén büszkén jelentette be közösségi oldalán, hogy „mostantól” a Gyurcsány-párt színeiben képviselheti a szombathelyieket a közgyűlésben. 

Régóta úgy látom, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az Árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt

- írta akkori Facebook-posztjában.

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc pártjába való belépéséről büszkén számolt be Horváth Attila közösségi oldalán
Fotó: VN/Facebook

Az oladiak jelenlegi önkormányzati képviselője 14 hónappal ezelőtt világossá tette politikai céljait is. 

Látszik, hogy a DK felismerte, nem elég beszélni arról, hogy mit tennénk, mert nem fog az ölünkbe hullani; kockáról kockára kell felépíteni az ellenállást és fel kell készülni a kormányzásra is. Büszke vagyok rá, hogy mostantól én is ehhez a közösséghez tartozhatok és a Demokratikus Koalíció színeiben képviselhetem a szombathelyieket!

– közölte Horváth. Okkal vetődhet fel sokakban a kérdés: összeegyeztethető-e a kormánybuktató szándék a városépítő politikával? 

Gyurcsány pártja előretört Szombathelyen

Tavaly februárban Kopcsándi József, az ÉSZ másik önkormányzati képviselője is belépett a Gyurcsány-pártba. Akkor lapunk hívta fel elsőként a figyelmet arra: fontos városi pozíciókban lévő politikusokat igazolt soraiba a DK Szombathelyen. 

Az is látszik, hogy miközben a baloldali ernyőszervezet, az Éljen Szombathely Egyesület miatt más baloldali pártok lassan teljesen ‚elvesztik arcukat’ helyben, addig információink szerint a DK, élén Gyurcsány Ferenccel, kihasználná az abban rejlő lehetőséget, és markáns megjelenéssel meghatározó pártpolitikai szerepre tör

írtuk 2023. május 3-án.
Ezt igazolta az is, hogy Dobrev Klára (jelenleg a DK árnyék-miniszterelnöke) május 8-án Szombathelyen tartott fórumot. Az Agora Művelődési és  Sportházban pedig Nemény András polgármester is színpadra állt és köszöntőt mondott, és az első sorból hallgatta Gyurcsány Ferenc feleségét. 

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc és a DK országgyűlési frakciója a szombthelyi városházán, középen Nemény András polgármester
Fotó: VN/Facebook

 

Tavaly októberben pedig – sokakat megdöbbentve – a DK országgyűlési frakciója kihelyezett frakcióülést tartott a szombathelyi városházán. Nemény András polgármester (ÉSZ) a DK országgyűlési képviselői között állva fotózkodott a sajtóteremben: többek között Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Kálmán Olga, Gy. Németh Erzsébet, Gréczy Zsolt és az azóta már garázdaság és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt jogerősen elítélt Varju László is ott mosolygott. 


A városháza sajtóterméből – a képek tanúsága szerint – akkor már a háttérből eltűnt a Puskás Tivadar polgármester idején kihelyezett „Közös jövőnk Szombathely” molinó. 

Ma már láthatjuk a baloldali városvezetés új szlogenjét:  „Szombathely, a mi városunk”, „Nemény András, a mi polgármesterünk”. Kétségtelen, Gyurcsányék következő városházi fotózásához jobban passzol ez az üzenet. Persze  a választópolgároknak is van ebbe beleszólásuk: a június 9-ei  választáson Szombathelyen erről (is) döntenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában