Baloldali előretörés

2023.05.03. 14:50

Szombathely "kasszájának" kulcsa már Gyurcsányéknál?

Fontos városi pozíciókban lévő politikusokat igazolt soraiba az elmúlt hónapokban a DK Szombathelyen. Gyurcsány Ferenc pártjának baloldali előretörése a vasi megyeszékhelyen (is) lassan vitathatatlan.

Vas Népe

Forrás: VN-archív

Fotó: © Cseh Gábor

Sokakat meglepett, amikor Horváth Attila, a város egyik alpolgármestere február 1-jén bejelentette: „Mostantól a Demokratikus Koalíció színeiben képviselem a szombathelyieket” – írta akkor közösségi oldalán, hozzátéve: „Régóta úgy látom, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt. Látszik, hogy a DK felismerte, nem elég beszélni arról, hogy mit tennénk, mert nem fog az ölünkbe hullani; kockáról kockára kell felépíteni az ellenállást és fel kell készülni a kormányzásra is” – fogalmazott Horváth Attila.

Az alpolgármester mellett Kopcsándi József önkormányzati képviselő, a Szova NZrt. stratégiai igazgatója is átlépett akkor a DK-ba. 

Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének országos politikai ambíciói régóta ismertek, mint ahogy az is: a kormány ellen vívott harcban számít az önkormányzati szereplőkre, politikusokra, közvetve pedig arra az erőre, amit a városok jelentenek.

Az is látszik, hogy miközben a baloldali ernyőszervezet, az Éljen Szombathely Egyesület miatt más baloldali pártok lassan teljesen „elvesztik arcukat” helyben, addig információink szerint a DK, élén Gyurcsány Ferenccel, kihasználná az abban rejlő lehetőséget, és markáns megjelenéssel meghatározó pártpolitikai szerepre tör. Vitathatatlan, a költségvetésért és a beruházásokért egyaránt felelős alpolgármester, Horváth Attila átigazolásával ismert arcot és komoly politikai rutinnal rendelkező önkormányzati szereplőt állítottak soraikba Gyurcsányék. S bár Nemény András és három alpolgármestere a polgármesteri irodában készült közös képpel minden szombathelyit igyekezett február elején megnyugtatni és azt üzenni, hogy nincs itt semmi látnivaló, a jövőben ugyanúgy együtt dolgoznak Szombathelyért, nem lehet eltekinteni attól, amiről már a városházán suttognak: Szombathely városának „kasszakulcsa” már egy DK-s politikusnál van, a közös kép pedig csak azt igazolta: Nemény Andrásnak ezzel nincs problémája. 

Előzmény:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában