Tárlat

2024.04.08. 19:00

Határok mentén – Fotókból nyílt kiállítás a Szlovének Háza kiállítótermében - galéria

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli fotóművészeinek Határok mentén című kiállítása nyílt meg hétfőn a Szlovének Háza kiállítótermében. Tájképek, portrék is találhatók a válogatásban, köztük olyan is, amely kötődik Szentgotthárdhoz és környékéhez.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

Kovács Andrea, a Magyarországi Szlovének Szövetsége elnöke köszöntőjében kiemelte, a fotóművész egyszerre több feladatot is ellát: ő a kép rendezője, ő írja a forgatókönyvet, készíti el a képet és mindegyik képébe magát is belekomponálja. A fénykép objektív és szubjektív is, hiszen mögötte ott az ember, a művész is, mondta.

Fekete Tamás, a világszövetség dunántúli régiójának alelnöke mutatta be a kiállítást. Mint mondta, nem véletlen a címválasztás. Alapító okiratukban is szerepel, hogy a magyarországi és a határon túli magyar identitású vagy a magyar kultúra iránt érdeklődő fotóművészeknek adnak lehetőséget a kibontakozásra – már szlovén tagjuk is van. Az alkotásokról azt mondta: hidat képeznek emberek és kultúrák között. Befogadásukhoz nem kell nyelvtudás.

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége az egyik legrégebbi és legnagyobb taglétszámmal működő magyar fotósszervezet. Tagjai az erdélyi és délvidéki, felvidéki, alföldi és a dunántúli régióban élnek és alkotnak. Kiemelkedően fontosnak tartják a magyar identitás megőrzését, a nemzeti hagyományok őrzését, képi megjelenítését. Rendszeresek a hazai és külföldi kiállításaik, alkotásaikat szívesen mutatják be a Rábavidéken és Szlovéniában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában