Helyi közélet

2024.04.02. 09:00

Hogyan használjuk fel az időnket?

Milyen hatást gyakoroltak a lakosok időfelhasználására az elmúlt tizenöt év társadalmi és gazdasági változásai? – szeretnék ezt is megtudni az április 8-án kezdődő, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által készítendő felmérés során.

Vaol.hu

Ismét időmérleg-felvételt hajt végre Magyarországon a KSH. Az időmérleg-felvétel célja, hogy a népesség időfelhasználásáról szolgáltasson részletes, térben és időben összehasonlítható adatokat. A felvételből szerzett információk alapján megtudhatják azt is, milyen hatást gyakoroltak a lakosok időfelhasználására az elmúlt tizenöt év társadalmi és gazdasági változásai. 
A felvétel célja még, hogy naprakész adatokkal segítse a családpolitika megalapozását; támogassa a munkaidő szabályozását célzó politika kialakítását; információkat szolgáltasson az utazási célokról és módokról; információkat nyújtson a kulturális és szabadidős tevékenységek alakulásáról; segítse a nemzeti számlákhoz kötődő fejlesztési munkákat, ezen belül elsősorban a háztartások keretében végzett termeléssel kapcsolatban – tájékoztatott a KSH. Az adatfelvételt a KSH végzi 264 településen 2024. április 8. és 2025. április 7. között. Negyedévente több mint 9 ezer véletlenszerűen kiválasztott személyt kérnek fel közreműködésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában