Konferencia

2024.04.19. 13:50

Huszonöt éves a szombathelyi közgazdász képzés

Jubileumi konferenciával ünnepelték meg az ELTE SEK dísztermében, hogy pontosan negyedévszázada, azaz 1999-ben kezdődött meg a gazdasági szakemberek okítása a vasi vármegyeszékhelyen.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szendi Péter

Az ünnepi konferencia dr. Borhy László rektor köszöntőjével kezdődött. Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem vezetője fontos mérföldkőnek nevezte a 25 éves jubileumot. Elmondása szerint ilyenkor jó visszatekinteni az elmúlt időszak sikereire, eredményeire. Véleménye szerint a közgazdász képzés folyamatosan fejlődik mind a tanulmányi, mind pedig a kutatói tevékenység területén. Ennek köszönhető az, hogy a gazdasági élet fontos szereplői lettek azok a hallgatók, közgazdászok, akik az elmúlt negyedévszázadban itt végeztek.

Fotó: Szendi Péter

Dr. Szűcs Gábor dékánhelyettes, az ELTE Társadalomtudományi Karának képviseletében úgy fogalmazott, hogy 1999-ben teljesen új képzés, új világ kezdődött, ami 2017-ben az ELTE-vel történő egyesüléssel újabb lendületet kapott.

A köszöntők sorát Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője zárta, aki az oktatókat egy üstökös magjához, míg a hallgatókat ennek csóvájához hasonlította. Véleménye szerint a jubileumi konferencia remek alkalom a tudás átadására, valamint megszerzésére is. Emellett pedig a kapcsolatok építésére is lehetőség nyílik.

Ezt követően előadásokat hallhattak az érdeklődők. Ezek között volt olyan, ami a szombathelyi képzés elmúlt 25 évét tekintette át, de több olyan is akadt, ami speciális területekre fókuszált. Például arra, hogy milyen szerepük volt a kereskedelmi útvonalaknak Savaria életében, avagy a mesterséges intelligencia miként alakíthatja át a pénzügyi életet.

Az előadások után pedig lehetőség volt arra, hogy a volt és jelenlegi oktatók, hallgatók találkozzanak egymással. Felidézzék közös emlékeiket, vagy megosszák egymással tapasztalataikat, nézeteiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában