Bejárták a Varázskertet

2024.04.23. 12:13

Ilyenkor jó lehet iskolásnak lenni – A Jeli arborétumba látogattak a vasszécsenyi diákok

Az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola felsőtagozatosai látogattak a Jeli Arborétumban.

Vaol.hu

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Bejárták a Varázskertet, a parkolóban pedig lehullott lombot gereblyéztek és gyűjtöttek össze a vasszécsenyi diákok. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola 2022-ben kötött együttműködési megállapodást a természettudományos oktatás természet közelivé tétele érdekében.  

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Tudósításából kidereül: - Szívesen jönnek a gyerekek az arborétumba. Kicsit fárasztó volt ugyan a gereblyézés, de megérte, hiszen szép tiszta lett a természetes parkoló. Az osztályok pedig egymást váltva az a Varázskert vezetőjével járták be az arborétumot. Ruborits Tamástól sok-sok érdekességet tudhattak meg a kertalapító Virágos Grófról, és a mostanra több mint 100 hektárosra nőtt botanikus kert különlegességeiről, növénytársulásairól. Az együttműködés keretében az arborétumban tartja névadójának tiszteletére a hagyományos öko napját is az iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában