Jó szezon ígérkezik

2024.04.09. 11:00

Játszópark, társasjátékos délután, kiállítás, túra, bórkóstoló - ez mind a Kemenes Vulkán Park! Mutatjuk a részleteket

A jó idő beköszöntével valamennyi létesítményét megnyitja a látogatók előtt a Kemenes Vulkán Park a következő hetekben - közölte lapunkkal Tulok Gabriella igazgató. Széles a kínálat: a kicsiktől a nagyokig bárki eltölthet egy tartalmas napot a Ság hegyen.

Cseh-Egyed Bernadett

A szépen felújított Szív Pince május 4-től fogad vendégeket Celldömölkön

Forrás: Cseh Gábor

Korábban beszámoltunk róla, nyereményjátékkal indította az új szezont a Kemenes Vulkán Park. Az első helyen a körmendi Rázsó iskola kilencedikesei végeztek. Nyereményük a belépőjegyek mellett tartalmazza a meleg étkezést és az utazást is. Egyébként sok jó megfejtés és több ötletes pályamunka – például raj, vers – érkezett, így különdíjasokat is hirdettek. A nyírturai Móra Ferenc Általános Iskola 5. osztályos tanulói, a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola 4.e osztályos tanulói, a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Művészeti Iskola 3.a osztályos tanulói és a a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5.a osztályos tanulói tárlatvezetéssel egybekötött látogatást tehetnek a Vulkán Parkban. 

Jó szezon ígérkezik, folyamatosan érkeznek a foglalások: iskolai osztályokat és szakmai csoportokat is várunk ide a Ság hegyre a tavaszi-nyári hónapokban. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét lesznek majd társasjáték délutánok, táborokat szervezünk és szakmai előadások is színesítik a palettát. A Múzeumok éjszakájának napjára pedig további színes programokkal készülünk - mondta Tulok Gabriella igazgató, aki emlékeztetett arra is: az elmúlt esztendőkben több létesítménnyel bővültek, ezért a képviselő-testület döntése szerint az idei évtől már nem önkormányzati fenntartású intézményként, hanem annak tulajdonában lévő gazdasági társaságként működnek. Ennek szellemében megújulóban van a honlapjuk is. 

Április 27-én, szombaton hivatalosan is megnyitja kapuit a látogatók előtt a Vasparipa Játszópark, a közel hétszáz méter hosszú nyomvonallal rendelkező kerti vasút lehetőséget biztosít az egész család számára a kikapcsolódásra. A Sághegyi Múzeum és a Szív Pince pedig május 4-től fogadja a vendégeket. Nem kell azonban eddig várnia annak, aki a Ság hegy rejtett kincseire kíváncsi - az áprilisi vulkántúra április 14-én 10 órakor indul a Vulkánpark épületétől. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában