Vas Népe

2024.04.03. 17:14

Ki ért egyet? A szombathelyi Éhen téri buszállomásra ráférne a rekonstrukció

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi tömegközlekedést üzemeltető cég elbontotta az Éhen Gyula téren a pavilont. A helyi tömegközlekedés szívének is tekinthető buszállomásra azonban továbbra is ráférne egy nagyszabású rekonstrukció: a baloldali városvezetés ebben sem tudott előbbre lépni.

A szombathelyi vasútállomásról egy-egy nap során kiözönlő több száz vidéki utas, illetve az Éhen Gyula téri buszállomáson le- és átszálló utazóközönség első benyomása kétségtelenül javult azzal, hogy március végén a Blaguss Agora Hungary Kft. elbontotta az évtizedek óta leromlott állapotban lévő, ezért elég lehangoló látványt nyújtó pavilont. Múlt ősszel megújították a forgalmi irodát, oda került át a jegypénztár is.

20240403_apvilonbontas_ut (3)
Fotó: Unger Tamás

Ha az első benyomás javult is, közelebbről megnézve a buszmegállók közti, önkormányzati területet, ugyanaz a nem túl impozáns kép fogad bennünket: az agyontöredezett aszfaltból itt-ott nő ki a fű, a csikkek és az alkoholos italok üres dobozai pedig időről időre rontják a terület összképét. A buszmegállók padjain sokszor a közeli hajléktalanszálló ellátottjai időznek, s időnként be-beszólogatnak az arra járóknak. A rendszeres utazókat ez a városi környezet fogadja Szombathelyen.

20240403_apvilonbontas_ut (1)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában