Helyi közélet

2024.04.25. 09:00

Konferencia akadálymentes szemlélettel

A Gyógypedagógia Nemzetközi Napja apropóján szakmai konferenciát rendeznek a kőszegi Dr. Nagy László EGYMI-ben május 2-án 9 órától „Az akadályozottság nem akadály! – Akadálymentes természeti élmény” címmel. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Vaol.hu

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ vezetője és Tóth Ferenc, a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ osztályvezetője köszöntik a résztvevőket. Az előadások között téma lesz a Környezeti nevelés jó gyakorlata az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságnál – a „Miénk itt a rét” program tapasztalatait osztja meg Harsányi Krisztián tájegységvezető. 

A speciális igényű gyerekek természetélmény-programok által történő fejlesztéséből 30 év gyakorlati tapasztalatait hozza Jochen Riel egy németországi iskolából. Az érdeklődők hallhatnak az órarendbe illesztett környezeti nevelési programokról, Kaland, élmény, evezés címmel a Szent Erzsébet Otthon kirándulásairól, ahol súlyos-halmozott fogyatékossággal élők laknak. További téma lesz az akadálymentes szemlélet terjesztése, az ADHD, a diszlexia-diszgráfia korai felismerése, fejlesztési lehetőségei; a konfliktuskezelés, stresszkezelés, a lelki egyensúly megtartásának útjai, lehetőségei a pedagógus hivatásában. A résztvevők keresik az együttműködés lehetőségeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában