Helyi közélet

2024.04.03. 13:00

Krisztusi korba lépett a máltaiak helyi csoportja

A Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja március közepén lépett a krisztusi korba, 33 esztendős lett. Ebből az alkalomból hálaadó szentmisét tartat a ferences templomban április 6-án, szombaton 10 órakor.

Merklin Tímea

A szentmisét Tokár János atya mutatja be. Hívnak és várnak minden segítőt, támogatót, adományozót, akivel az elmúlt évtizedek során kapcsolatuk volt, illetve azokat, akik jelenleg is támogatójuk. A csoport tevékenységei között kiemelt a segítségnyújtás az idősek, elesettek ház körül teendőinek ellátásában. Akad, akinek csak erre van szüksége, de a csoport tagjai sem győzik, mert változatlanul mindenki önkéntes – azaz állás, család mellett végzi ezt a munkát, saját autóval, gyalog vagy kerékpáron. Bevásárolnak, gyógyszert váltanak ki, ha kell. A gyógyszerigény egyre nagyobb, vannak, akik csak gyógyszerek miatt kérnek segítséget. A máltaiak helyi csoportja évente kétszer rendez nagy gyűjtést: augusztusban tanszert, decemberben élelmiszert. Széles körű a kapcsolatrendszerük a hivatalokkal, az igazságszolgáltatással, az áldozatsegítő szolgálattal, a családsegítőkkel, az önkormányzattal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában