Kerekasztal

2024.04.05. 13:00

Levegőkémikus a civilek estjén Sárváron

A Sárvár Jövőjéért Civil Kerekasztal Egyesület Civil Estek sorozat vendége legutóbb Dr. Gelencsér András levegőkémikus, a Pannon Egyetem rektora volt.

Polgár Patrícia

Borovics Attila, Gelencsér András, Barbalics Andrea és Máhr Tivadar

Forrás: Mogyoróssy Csongor

 Az előadásnak a ZeneHáza adott otthont, a Pannon Egyetem rektora előadására a Tinódi-gimnázium diákjai is kíváncsiak voltak – derül ki dr. Máhr Tivadar alpolgármester közösségi oldali bejegyzéséből. Amint leírja, az esten megjelenteket ő köszöntötte, bemutatta az egyesület tevékenységét és az előadó szakmai életútját. 
Dr. Gelencsér András társadalmunk energiafüggőségéről beszélt és arról, hogy a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentése nem megvalósítható a jelenlegi társadalmi és gazdasági keretek között. Rávilágított: sem a technológiai háttere, sem a nyersanyagszükséglete nincs meg annak, hogy egy globális zöldátállást végrehajtson az emberiség, ugyanis ehhez olyan új társadalmi és politikai változásokra lenne szükség, melyeket ma még nem ismerünk, vagy nem állunk készen rájuk. 
– A szakember kendőzetlen őszinteséggel tárta a hallgatóság elé az emberiség és Földünk egyre szorító problémáit. Egyetlen utat lát, a fogyasztásunk drasztikus vis - szaszorításával, közösségeink megerősítésével készülhetünk fel a legjobban az előttünk álló nehézségekre, mivel egyéni megoldás nem létezik ezen problémákra – emelte ki az alpolgármester. Az előadást követően Dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója, moderálása mellett a résztvevők kérdéseket tehettek fel a szakembernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában