Az ifjúság hangjai

2024.04.17. 16:15

Lezajlott az idei diákönkormányzati választás Szombathelyen

19 iskola képviseltette magát idén, sok olyan intézmény képviselői is eljöttek, ahol nincs működő Diákönkormányzat, de érdeklődnek és szeretnének részt venni. Új diák-alpolgármestert köszönhet a város Pataki Gergely személyében. A fiatal nyilatkozott is nekünk jövőbeli terveiről.

Csabai Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Szerdán délelőtt a Városháza Nagytermében rendezték meg a Szombathelyi MJV Diákönkormányzata éves választását, melyen a város fiataljai szavazhattak a következő év diák-alpolgármestereire. A megnyitó után a korábbi vezetők leköszönő beszédeit hallhattuk, melyek kiemelték az elmúlt év eredményeit és kihívásait. Ezt követően a jelöltek bemutatkoztak, lehetőséget adva a jelenlévőknek, hogy megismerjék a leendő diák-alpolgármestereket, és kérdéseket tegyenek fel nekik.

A kampánybeszédek után következett a tényleges szavazás, melynek során az összesített eredmények alapján 66 szavazattal a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum diákját, Pataki Gergelyt választották meg diák-alpolgármesternek. A középiskolai diák-alpolgármester címet Porpáczy Marcell nyerte el 54 szavazattal a Puskásból, az általános iskolai diák-alpolgármester pedig a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola tanulója, Kalmár Flóra lett 49 szavazattal.

Pataki Gergely, az új diák-alpolgármester megosztotta velünk: nagy örömmel fogadta, hogy a társai bizalmat szavaztak neki. Tervei között szerepel a gólyaavató rendezvény felfrissítése új feladatokkal és programelemekkel, illetve képviselői fogadóórát szeretne tartani havonta egyszer a Városházán, ahol szeretettel várja a diáktársait bármilyen őket érintő ügyet szeretnének megvitatni. Nagy vágya egy diákbál megrendezése, ahogy a fiatalok edukációjára is kiemelt figyelmet fordít majd különböző előadások szervezésével, például kiberbiztonság vagy pénzügyi tudatosság témában.

Az újonnan megválasztottak beiktatására májusban kerül sor a közgyűlésen, első hivatalos a május 1-i rendezvény, ahol az Ifjúság fáját is ők fogják kihelyezni – tudtuk meg Bonyhádi Zoltántól a Polgármesteri Kabinet kommunikációs munkatársától.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában