Siker

2024.04.01. 11:25

Magyar bajnokság: Három aranyérmet szereztek a szombathelyi Lorigo TSE táncosai

Az év legnagyobb hazai versenyét, a Magyar Bajnoságot rendezte meg a Magyar Táncsport Szakszövetség Budapesten a Ludovika Sportcsarnokban. Minden korosztály – a gyerektől a seniorokig ­– a magyar bajnoki címért versengett, a Lorigo TSE versenyzői három aranyérmet hoztak el.

Vaol.hu

Az egyik magyar bajnoki aranyérmet Alexandru Vatafu – Faludi Eliza hozta el, ijfúsági standard kategóriában

Fotó: VN/Lorigo TSE

A Magyar Bajnokságok mellett klubközi versenyek is zajlottak, valamint WDSF nemzetközi versenyt is rendezett a szövetség az ifjúsági korosztálynak standard és latin táncokban – tudtuk meg Faludiné Lovas Henriettétől, a Lorigo TSE elnökétől.

A Lorigo TSE színeiben versenyző Lepsényi Gábor – Faludi Olívia Junior II. korosztályban mindkét táncnemben - standard és latin táncokban is - magyar bajnokok lettek. A harmadik magyar bajnoki aranyérmet Alexandru Vatafu – Faludi Eliza hozta el, ijfúsági standard kategóriában. Így ez a két páros képviselheti Magyarországot júliusban a  kínai Vuxi-ban megrendezésre kerülő standard, illetve latin világbajnokságon.

Lepsényi Gábor és Faludi Olívia Junior II. korosztályban standard és latin táncokban is magyar bajnokok lettek 
Fotó: VN/Lorigo TSE

Magyar bajnoki döntőt táncolt még junior I. korosztályban latin táncokban Takács Benedek – Nagy Jázmin, ahol az előkelő  4. helyet szerezték meg.

A klubközi versenyen lány szólóban is több döntős eredmény született: Rózsai Barbara gyerek korosztályban 1. helyezett, junior I. korosztályban 2. helyezett, 

Déri Alíz junior I. korosztályban 4. helyezett lett.  Németh Olívia 6. helyen végzett a döntőben gyerek latin kategóriában. ifjúsági C standard kategóriában Udvardi Gergely – Szabadfi Eszter a döntőben az 5. helyet, Simon Áron-Batyi Enikő a 6. helyet szerezte meg.

A nemzetközi WDSF versenyen ifjúsági standard kategóriában két lorigós pár indult, ahol 27 párosból a középdöntőbe jutott és 12. helyen végzett Faludi Bálint – Rózsai Vivien, a verseny győztese pedig Alexandru Vatafu – Faludi Eliza páros lett.

 A Magyar Táncsport Szakszövetség minden évben a Magyar Bajnokságon ünnepélyes keretek között hirdeti ki az előző év bajnoki sorozatának eredményét. Itt az egyesületeket a 2023 évben elért eredményeik alapján rangsorolták, ahol a Lorigo TSE immár harmadszor a második helyet  szerezte meg közel 100 regisztrált klubból. Edzők: Elekes Helga, Nagy Júlia, Balogh-Laskovics Petra, Gombkötő Balázs, Faludiné Lovas Henriette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában