Fejlesztés

2024.04.21. 09:00

Magyar falu programból bővült az eszközpark Dukán

Magyar falu programból fejlődött Dukán az eszközpark: fűkaszát, talicskát is vehettek.

Csabai Bernadett

A Magyar falu programból vásárolt eszközök a közterületek karbantartását segítik

A Magyar falu program civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása nevű pályázat keretein belül a helyi Dukai Takách Judit Kulturális Egyesület 818 ezer 639 forint értékben vásárolhatott eszközöket. Fűkasza, talicska, fűnyíró, permetező és egy laptop is tartozott a pályázaton elnyert támogatáshoz. 

Magyar falu program
V. Németh Zsolt és Németh Cecília elnök az átadón 
Fotó: VN / Novák Roland

Az átadó ünnepségen részt vett V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Az egyesület elnöke, Németh Cecília köszönetet mondott az eszközökért, melyek nagymértékben segítik majd a falu karbantartását. V. Németh Zsolt ünnepi beszédében hangsúlyozta: a támogatások célja a vidék megtartó erejének növelése, az életszínvonal emelkedése, illetve a közösségek megerősödése. 

Hiszem, amikor a vidéki kistelepüléseket támogatjuk abban, hogy szeretett falujuk közösségi tereit tisztán, rendben és szépen tarthassák, akkor nemcsak a helyiek méltó életszínvonalához járulunk hozzá valamiféle esztétikai értékkel, hanem azt az életszemléletet is erősítjük, hogy ami a miénk, azt gondoznunk kell, azt meg kell őrizni és lehetőleg gyarapítani

- emelte ki az államtitkár.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában