Vármúzeum

2024.04.14. 11:38

Magyar roham a németújvári várban - A Batthyány család 500 éve a güssingi várban című kiállítás sokakat vonz

A „Batthyány család 500 éve a güssingi várban“ című kiállítás március idusán nyílt, mágnesként vonzza a látogatókat, különösen Magyarországról - tájékoztatott Woki Zoltán idegenvezető. Amint tőle megtudtuk: a termekben az információs leírások német, angol és magyar nyelven olvashatók. A magyar turista csoportok részéről egyre nagyobb igény van magyar nyelvű idegenvezetésre, a vármúzeum ezért idén először már ezt is biztosítja.

Vaol.hu

Az első magyar nyelvű idegenvezetés a güssingi várban. Gilbert Lang a vármúzeum igazgatója és Woki Zoltán idegenvezető a Mathias Corvinus Collegium diákjaival, akik a Janus Pannonius Program keretében érkeztek megtekinteni a kiállítást

Fotó: VN/Woki Zoltán

 

Gilbert Lang, a güssingi vármúzeum igazgatója úgy tájékoztatott, hogy látogatóik hatvan százaléka érkezik Magyarországról, és sikerült a közeli Szentgotthárdról Woki Zoltánt magyar nyelvű idegenvezetőnek megnyerniük, aki hobbi-történész, számos történelmi témájú könyv és kiadvány szerzője, alaposan ismeri a közös osztrák-magyar történelmet és a Batthyány család életét.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tizennyolc diákja a többnapos Janus Pannonius program keretében érkezett Güssingbe/Németújvárra. Első alkalommal tekinthették meg a kiállítást magyar nyelvű idegenvezetéssel, nagy érdeklődés mellett. Különösen azért, mert itt az elmúlt 500 év magyar történelmével ismerkedhettek meg, és olyan kiállítási anyagokkal, tárgyakkal találkozhattak, amelyek Magyarországon nem láthatók.

Woki Zoltán portálunkkal megosztotta Gilbert Lang igazgató szavait, amelyek szerint már nagyon sok magyar család is meglátogatta a kiállítást. A harmincöt már bejelentkezett turistacsoportból több mint tíz Magyarországról érkezik, és ez a szám növekszik. - Fontosnak tartjuk a magyar látogatókat, szeretnénk a tavalyi év adatait túlszárnyalni. Ennek érdekében sajtótájékoztatót is tervezünk Magyarországon –nyilatkozta az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában