Közös takarítás

2024.04.12. 14:21

Megtisztult a Gyöngyös mente Kőszegen

Vaol.hu

Vidám gyermeksereg tisztította meg a hulladéktól Kőszegen a Gyöngyös patak és a Malomárok közötti terület belvárosi szakaszát a tavaszi iskolai oktatási szünet idején. A gyerekek korábbi Kiss János utcai otthonuktól a Dr. Nagy László EGYMI-től indulva másfél éve birtokba vett új otthonukig, a Borostyánkő Gyermekotthonig takarították össze a szemetet, amely hét zsákot töltött meg. Az intézmény vezetése nagy hangsúlyt fektet a gyermekvédelmi rendszerben élő gyerekek környezeti nevelésére. A tapasztalat szerint a hulladékgyűjtésben részt vevő gyermekek a későbbiekben is jobban vigyáznak környezetük tisztaságára, ezért a hasonló programom rendszeresítését tervezik.

Az akció időszerűségét jelzi, hogy jelenleg több államilag koordinált hulladékgyűjtő akció is zajlik Magyarországon. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ március 22-től április 22-ig tartó tavaszi nagytakarító túra mozgalmat hirdetett az erdei túraútvonalakon (tavaszinagytakaritas.hu), április 22. és április 28. között pedig ismét megrendezésre kerül az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akciója a TeSzedd! (szelektalok.hu).
A TeSzedd! akcióban regisztráltan részt vevő önkéntesek által gyűjtött hulladékot ingyenesen elszállítja és átveszi a hulladékgazdálkodásért és szállítás felelős MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. valamint területileg illetékes partnerei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában