Verseny

2024.04.18. 16:57

Mindenki tehetséges valamiben – Sikerülhet Neked Is játékos vetélkedő másodszor a Bercsényiben - fotók

Másodszor rendezte Vas vármegyei sajátos nevelési igényű (SNI-s) tanulók versenyét a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola. Csütörtökön 11 iskola 19 csapata versenyzett két korcsoportban.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Az intézmény nagy hangsúlyt fektet az SNI-s tanulók megsegítésére, integrálására. Naponta igyekeznek a gyermekek hátrányait behozni, képességeiket fejleszteni, önbizalmukat, küzdeni tudásukat erősíteni. Számukra is lehetőséget adott a verseny, hogy a hétköznapi keretekből kilépve megmérettessenek sorstársaikkal együtt játékos feladatok, gondolkodtató feladványok megoldásával. Beke Eszter igazgató beszédében utalt rá: több olyan címet is visel iskolájuk, amelyik a versennyel kapcsolatba hozható – inkluzív iskola, boldog iskola, a szeretet iskolája.

Takácsné dr. Pálhegyi Beáta szakmai vezető, tankerületi igazgatóhelyettes köszöntője után az iskola diákjai adtak műsort: versekkel, színdarabbal készültek. Majd kezdődhetett a vetélkedő, amelyben a gyerekek logikai gondolkodását, helyzetfelismerő képességét, csapatban történő együttműködését tesztelték játékos feladványokkal, többek között rejtvényekkel, képfelismeréssel, párosítás feladattal.

Az alábbi eredmények születtek:

1. korcsop. (1-2.o) 

1. Oladi Villámok - Oladi Ált. Isk.

2. Búzaszem - Brenner J. Ált. Isk.

3. VarázsolJÁK- Jáki Ált. Isk.

2. korcsop. (3-4.o.)

1. Derkóstoló - Derkovits Ált. Isk.

2.Kék Lámpások - Reményik Ált. Isk.

3. Nyitnikék - Brenner Ált.Isk.

A versenyben mindkét korcsoportban a Bercsényi Iskola csapatai érték el a legjobb eredményt, de házigazdaként, ők versenyen kívül indultak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában