Magyar falu program

2024.04.14. 11:00

Ötvenmillió forint a művelődési házra Szergényben

Mintegy ötvenmillió forintot nyert a művelődési ház felújítására az önkormányzat a Magyar falu programban.

Vaol.hu

Ágh Péter és Piri Balázs a kultúrháznál

Fotó: Ohr Tibor

Az 1965-ben épült művelődési ház rendbetételére régóta vártak és vágytak már az ott élők, a rossz tető miatt ugyanis rendszeressé váltak a beázások. A kormányzati forrásból az ereszcsatornával együtt a komplett tető megújul, továbbá padlásszigetelés és a nagyterem felújítása is része a projektnek – tudtuk meg Piri Balázs polgármestertől, aki megköszönte a támogatást és a közbenjárást a térség országgyűlési képviselőjének. Tájékoztatása szerint a támogatási szerződésről szóló okiratot megkapták, az ajánlatkérések után várhatóan nyáron megkezdődnek és még az idén befejeződnek a munkálatok. 

– Számos eredményt tudhat magáénak Szergény a különböző támogatásoknak köszönhetően: a többi között egyházi és önkormányzati épületek újultak meg az elmúlt esztendőkben. Nagy öröm, hogy most a kritikus állapotban lévő művelődési ház felújítása is megvalósulhat a kormány Magyar falu programjában – fogalmazott Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában